Skip to main content

Controles en zorgpad

Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig op controle en hebben we de tijd om elkaar goed te leren kennen. De afspraken plannen we in overleg. Uiteraard mag je ons met vragen ook tussendoor contacten of lees de informatie op onze website

Naast de medische controles zullen we je ook per periode informatie geven over aandachtspunten in de zwangerschap en erna. Denk bijvoorbeeld aan de prenatale onderzoeken, kinkhoestvaccinatie, kraamzorg en cursussen. Hiervoor hebben wij ook diverse folders en nieuws-emails.

Ben je een gezonde zwangere, dan gebruiken we vaak een basis zorgpad als leidraad, zoals het zorgpad (zie onderaan deze pagina) dat is opgesteld samen met het Reinier de Graaf Ziekenhuis.
Zijn er bijzondere zaken zoals ziekten bij de moeder of in de familie, of waren er bijzonderheden in eerdere zwangerschappen dan wordt dit zorgpad aangevuld met aanvullende adviezen of onderzoeken.
Natuurlijk weet je vooraf nooit hoe een zwangerschap gaat verlopen, dus dit plan zal tussentijd soms aanpassingen nodig hebben, bijvoorbeeld met een extra onderzoek of echo. Maar zo weet je in grove lijn wat je de komende maanden aan begeleiding van je verloskundige kunt verwachten.

Het zorgpad passen we samen aan op jouw situatie en jouw wensen.