Skip to main content

Bijna bevallen!

Spannend en niet te plannen, maar je kan je wel goed voorbereiden! En wij helpen je daar graag bij.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding helpt je om met minder vraagtekens je bevalling in te gaan en beter te weten wat de mogelijkheden zijn en je eigen wensen daarin te ontdekken. Daardoor verloopt je bevalling vaak ook meer ontspannen.
Hoe vertrouwder je je voelt gedurende je zwangerschap hoe beter dit is voor de bevallingen en de start met je baby. Dit bereik je door de zorg van een vertrouwd team dat weet wat je onzekerheden en wensen zijn, de tijd voor je heeft en geniet van het vak Verloskunde. Dit blijkt ook uit diverse onderzoeken.
Onze rol tijdens de bevalling is om jullie bij te staan, te coachen en te begeleiden en de medische voortgang en risico’s in de gaten te houden. Jullie persoonlijke wensen zijn daarin heel belangrijk! Wij staan open voor alle soorten bevallingen, dus ook badbevallingen,  bevallingen op een baarkruk etc.

Thuis of ziekenhuis

In Nederland heb je de mogelijkheid om te kiezen waar je wil bevallen. Je eigen verloskundige helpt je thuis bij de bevalling, maar ook in het ziekenhuis kan je rekenen op haar zorg (dat noemen we poliklinisch bevallen). Indien er een medische indicatie is kan je in het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van de gynaecoloog.

Te regelen

- Het kraampakket, met spulletjes voor rondom de bevalling en de eerste dagen Soms zit dit in je aanvullende verzekering en kan je deze aanvragen. Je kan hem ook zelf aanschaffen via de apotheek of online.

- Klossen om je bed op de juiste hoogte te krijgen voor de verloskundige en kraamzorg . Deze kan je huren.

 

Samenwerking

Wij werken veel samen met 3 ziekenhuizen. Goede samenwerking met het ziekenhuis zorgt ervoor dat de lijntjes kort zijn indien er bijzonderheden zijn van aanvullende zorg door de gynaecoloog nodig is in je zwangerschap en tijdens de bevalling.